MENÜ


             

nyílászárók

 • bejárati ajtók /bármilyen formában méretben szinben /

bejáratiajtó maria.jpg ilona.jpg anna.jpg vali.jpg

Bejárati ajtók:

Felhasználási terület:
Külső fa bejárati ajtóink családi házak, társas házak, üzletek, közösségi épületek nyílászáróiként alkalmazhatóak.

Műszaki leírás:
- A tok és szárnyalkatrészek „alapesetben” borovi fenyőből három rétegben ragasztott, hossztoldott vagy toldásmentes kivitelűek, ragasztás Henkel Ponal D4 típusú ragasztóval.( választható faanyag lehet még luc, vörös fenyő, meranti és tölgyfa is.)
- A tok keresztmetszeti mérete: vastagság: 68 mm; szélesség: 82 mm.
- A szárny keresztmetszeti mérete: vastagság: 68 mm; szélesség: 110 mm.

- Betétek: két 23mm vastag falap közt 20mm vastag nikecel biztosítja a magasabb hőszigetelést.

- A tok és szárnyelemek csatlakozása hármas ütközésű, ebből az egyik rugalmas .
- A rugalmas ütközést és a megfelelő légzárást a szárnyban körbefutó EPDM anyagú zárt cellás műkaucsuk gumitömítés biztosítja. A sarkoknál csak kicsípve, megszakítás nélkül kerül a keretbe.

- A tokon és a szárnyon az élek 3 mm-es rádiusszal lekerekítettek, esztétikai és felületkezelést könnyítő okok miatt.

- A hőszigetelő üvegszerkezet 18 mm mély üvegfalcba van elhelyezve, oldalankénti 5-5 mm hézagolással.
- Az alap üvegszerkezet felépítése: 4 + 16 + 4 mm LOW-E ( belső oldalon lágybevonatos síküveg ), ezzel a hőátbocsátási érték ( K ) 1,4 W/m2 K-re leszorítható. Igény esetén argongáz töltéssel, így A ( K ) érték 1.1w/m2 k. A beépíthető maximális üvegszerkezet 36 mm.

Speciális üvegezések:
- reflexiós
- Reflexis domboritott
- különleges hőszigetelő ( K=1.1 )
- különleges hangszigetelő
- katedrál
- biztonsági ( ütésálló )

- A tok alsó elemén alumínium vízvető van elhelyezve ( két végén rugalmas vízzárókkal ), ami biztosítja a szerkezetre kerülő csapadékvíz elvezetését. ( Aluron ) bronz, arany, ezüst, elox

Működés:
A tok és a szárny közötti állandó kapcsolatot 3 db három irányban állítható pánt biztosítja (a pántok az ajtólap leemelése nélkül állíthatók). A zárást az ajtólap teljes magasságán végigfutó 5 pontos zárszerkezet biztosítja( Roto Door safe). Alapesetben a csapda biztosítja a csukott állapotot. Több pontos záródást a kilincs fölfelé mozgatásával biztosíthatjuk. (A kilincs fölötti részen kettő, alatta egy zárócsap működik). Az ötödik záródási pont a cilinder betéttel működtethető, egy kulcsfordítással bezár a tokon
lévő záródarabba és reteszeli is a

                                             
 
                                             
 • belső ajtók

  belso-1.jpg belso-felig-uveges.jpg belso-kazettas-uveges.jpg

 

Belső ajtók, fa:

Alkalmazási terület:
Lakóházakba, nyaralókba, közösségi- és szociális épületekbe, valamint ha a tervezési feltételek megengedik, egyéb létesítményekbe is beépíthetők. 

Típusok:
Oldalnyíló (jobbos és balos), középen felnyíló, középen felnyíló aszimmetrikus, toló, középről két oldalra tolható 

Méretválaszték:
Típusméretek: 75/210, 85/210, 90/210, 100/210, 140/210 a megfelelő nyitásmódokban (Egyéb méretek legyártását is felár nélkül vállaljuk) 

Tok:
A tokmag keresztmetszeti méretei: vastagság 40 mm, szélesség alapesetben 120mm de igény esetén a falkáva vastagságához igazítható. A tokmag elemek sarokkötése átlapolt kötés, csavarozással és ragasztással erősítve. A tok mindkét oldalán egy 24x 70 mm keresztmetszetű borítás található melyek közül az egyik a tok falcát is biztosítja. A falcborítás a tokhoz ragasztott nút-féderes kötéssel kapcsolódik. A borítások felső illesztése gérbevágott. A tokfalc 17×24 mm méretű, körbe futó gumitömítéssel rendelkezik, mely halkabb záródást eredményez és a küszöbös ajtóknál némi hangszigetelést is jelent. A tok alsó kialakítása készülhet küszöbbel (tölgyfa) ill. küszöb nélkül. A küszöb nélküli tok alján 2db 4 mm vastag acélmerevítő található, ami a járólap vagy a parketta alatt megbújva mereven tartja tok szárakat. Az élek 3 mm-es rádiusszal lekerekítettek, esztétikai és felületkezelést könnyítő okok miatt. 

Ajtólap:
Az ajtólap keresztmetszeti méretei: vastagság 43 mm, szélesség 110 mm, az alsó elem szélessége 220 mm. A lap elemek sarokkötése rejtett olóscsapos kötés. Az ajtófalc 15x24 mm méretű. A betétek vastagsága 24 mm, a lapban 16 mm mélyen helyezkednek el, mindkét oldalon díszítő marással, beszegezőléccel rögzítve. Az üvegezés 4 mm síküveg (katedrál) szilikon ágyba ültetve, beszegezőléccel rögzítve. Az élek 3 mm-es rádiusszal lekerekítettek, esztétikai és felületkezelést könnyítő okok miatt. A tok és szárny csatlakozás kétszeres záródású, ebből egyik rugalmas kapcsolat. A záródást ZIUR egypontos bevéső zár biztosítja (a biztonsági vagy WC-zár opciók) 
- A tok és a szárny állandó kapcsolódását 3 csapos (Otlav) pántok biztosítják. 

Tárolás, beépítés:
- A tok beépíthető falazáskor, vagy utólag is. Az utólag történő beépítést javasoljuk, mert így a sérülés veszélye szinte teljesen kizárható és a beépítés munkafolyamata is megkönnyíthető. 
- A termékeket nedvességtől mentes helyen fektetve vagy falnak támasztva,(a lapot a tokról nem levéve) vetemedést kizárva kell tárolni. 
Termékeinket korszerű felületkeléssel látjuk el, de natúr állapotban is megvásárolhatóak. 
- A natúr szerkezeteket beépítés után azonnal el kell látni végleges felületkezeléssel. 
- A felületkezelés elmulasztásából vagy szakszerűtlen végrehajtásából, a helytelen tárolásból eredő károkat és reklamációkat nem áll módunkban nagyvonalúan kezelni. 

 

 
 • ablakok

 • erkélyajtók

 • zsalugáterek

 • portálok

 • galériák

 • télikertek

 • pavilonok

 • kapuk-kerítések

 • pergolák

bútorok

 • konyha

 • szoba

 • fürdőszoba

 • térelválasztó

 • beépített szekrény

 • falépcsők

 • hagyományos csaphornyos és

 • szalag-laminált parketta

Asztali nézet